Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ

  Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішенням Генеральної асамблеї ООН, прийнятими у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту (World AIDS Day).
  Ідея проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була запропонована Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я країн світу прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.
  Дата була встановлена для того, щоб привернути увагу світової громадськості до розповсюдження ВІЛ-інфекції, яка прийняла масштаби глобальної пандемії, що розповсюджується по всіх регіонах світу.
  Символом боротьби з СНІДом є червона стрічка. Ця стрічка як символ розуміння СНІДу була задумана навесні 1991 року.  Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сусідня сім’я носила жовті стрічки, сподіваючись на благополучне повернення своєї дочки-солдата з Персидської затоки.
 
   
Previous Article
Next Article