Формування мережі закладів загальної середньої освіти Комунарського району

З метою визначення закладів загальної середньої освіти Комунарського району, в яких буде змінено тип закладу на «ліцей», опрацьовані нормативно-правові документи щодо термінів реалізації даних змін, був проведений комплексний аналіз інформації про заклади загальної середньої освіти району, проводились співбесіди з керівниками закладів освіти, створена база даних щодо бажання випускників 9 класів продовжувати навчання в 10 класах на відповідному профілі навчання, визначені профілі навчання відповідно до вибору випускників 9 класів закладів освіти району.

 Для визначення спроможності закладів освіти забезпечувати профільне навчання в старшій школі відповідно до вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту» до уваги брались такі питання, як наявність якісного кадрового потенціалу, наявність матеріально-технічної бази для забезпечення профілів в закладі освіти, результати зовнішнього незалежного оцінювання випускників закладів освіти, результати олімпіад, конкурсів, проєктів та інших змагань, залученість здобувачів освіти і педагогічних працівників до наукової роботи, наступність базової та фахової освіти, зацікавленість педагогічних працівників у самовдосконаленні та професійному рості, наявність договорів з закладами вищої освіти та професійно-технічної освіти та інші показники.

За результатами проведеної роботи в Комунарському районі, закладами загальної середньої освіти, в яких буде змінено тип закладу на «ліцей», визначено чотири школи: Запорізька гімназія №6 Запорізької міської ради Запорізької області, Запорізька спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземної мови №7 Запорізької міської ради Запорізької області, Запорізьких академічний ліцей №23 Запорізької міської ради Запорізької області, Запорізька гімназія №107 Запорізької міської ради Запорізької області.

Відповідно до ст.35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» «… Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії. Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи. Як виняток, за рішенням засновника ліцей може також забезпечувати здобуття базової середньої освіти…». Дані вимоги набирають чинність з 1 вересня 2024 року відповідно до п’ятого абзацу п.1 розділу Х Закону України «Про повну загальну середню освіту». Відповідно до п.13 частини 3 Прикінцевих та перехідних положень ЗУ «Про освіту», який набрав чинність 05.09.2017 року, «переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із цим Законом здійснюється протягом п’яти років з дня набрання чинності цим Законом». У зв’язку з чим, в указаних закладах освіти з 01.09.2021 не будуть відкриватись 1 класи.

Таким чином, відповідно до перспективного плану трансформації закладів загальної середньої освіти району, до 01.09.2024 року будуть функціонувати 1 початкова школа, 12 гімназій та 4 академічні ліцеї. В яких створюються умови для набору дітей до 1 та 10 класів відповідно до типу закладу освіти.

Запорізька ЗОШ № 38  проводить набір дітей до 1-х класів

До послуг Ваших дітей:

  • сучасний освітній простір (класні кімнати з необхідними навчальними осередками,  рекреації, спортивні зали, комп’ютерні класи, бібліотека, кабінети іноземної мови, актова зала
  • досвідчені вчителі та вихователі ГПД  
  • оптимальна організація освітнього процесу (відповідно до вікових та індивідуальних особливостей, санітарно-гігієнічних вимог)
  • вивчення іноземної мови (англійська)
  • уроки комп’ютерної грамотності (з 2 класу)
  • денне перебування в закладі з 8-00 до 18-00 год (у групах продовженого дня)
  • соціально-психологічний супровід
  • логопедичний супровід
  • спортивні гуртки (футбол, плавання, карате);
  • цікава позакласна робота

Готовність Запорізької ЗОШ № 38 до зустрічі перших класів

Previous Article
Next Article